Mainos
Mainos

Hattula menettämässä enemmän maata kuin halusi

Hattulassa eletään jännittäviä hetkiä ennen valtioneuvoston torstaista kokousta, jossa ratkaistaan Suur-Hämeenlinnan synty. Kuntaan kantautuneitten tietojen mukaan Hattulasta lohkaistaan osakuntaliitokseen selvästi suurempi maakaistale kuin se haluaisi luovuttaa.

Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen hankalimpia ongelmia on se, ettei Kalvolalla ole maayhteyttä muihin liitoskuntiin. Naapurit ovat esittäneet 27 neliökilometrin osakuntaliitosta, kun taas Hattula antaisi vain 4,5 neliökilometriä eräänlaiseksi napanuoraksi.

Ylitarkastaja Suvi Savolainen valtiovarainministeriöstä varmistaa oikeaksi Radio Hämeen tiedon siitä, että Hämeenlinnan seudun kuntaliitos tulee valtioneuvoston ratkaistavaksi torstaina. Päätösehdotuksesta hän ei halua etukäteen puhua.

Hattulaan kuuluu nyt runsaat 380 neliökilometriä maa-aluetta. Kunta on äskettäin vielä vedonnut oikeuskansleriin päihittääkseen naapurinsa osakuntaliitoskiistassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme