Mainos
Mainos

Hautala: Finnair-Vehviläisen asuntokaupasta kaikki tiedot julki

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr) pitää tärkeänä, että kaikki tiedot Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen välisistä asuntokaupoista tuodaan julkisuuteen.

– Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun osapuolten väliset sidokset ovat niinkin tiiviit kuin Ilmarisen ja Finnairin kohdalla, Hautala kirjoitti blogissaan keskiviikkona.

Jos kaikki järjestelyt on tehty markkinahintaisesti ja esteelliset osapuolet ovat pidättäytyneet päätöksenteosta, asiassa ei Hautalan mukaan ole tehty mitään väärää.

Hän aikoo kuitenkin jatkossa kiinnittää vielä lisää huomiota siihen, että valtionyhtiöiden hallitusten riippumattomuus on "kristallinkirkasta", eivätkä sidonnaisuudet haittaa omistajan edun ajamista.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Ilmarinen on vuokrannut Vehviläiseltä ostamansa asunnon Finnairille Vehviläisen työsuhdeasunnoksi. Ilmarinen on Finnairin neljänneksi suurin omistaja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme