Mainos
Mainos

Hautala: Naisten kanta ratkaisee toisen kierroksen

Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) mukaan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulos osoitti, että Suomi on avautunut hurjasti sitten viime presidentinvaalien, mutta myös lyhyemmässä mittakaavassa viime eduskuntavaalien jälkeen.

– Tulos osoittaa, että ei pidä paikkansa, että Suomessa olisi vallitseva ulkomaalaisviha. Siinä korostettiin tasa-vertaisuutta, ihmisarvoa ja humaanisuutta, hän sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Hän myös uskoo, että naisilla on ollut suuri merkitys ensimmäisen kierroksen tulokseen. Hän viittaa ennen joulua tehtyyn mielipidetiedusteluun, jossa Tarja Halosen entivät kannattajat olivat vielä empivällä mielellä.

– Mielestäni Haavisto jatkaa nyt Halosen kansainvälistä työtä suvaitsevaisuuden puolesta, ja uskonkin, että naisten kanta tulee ratkaisemaan tämän toisen kierroksen.

Hautalan mukaan ratkaisevaa on nimenomaan se, millaisten arvojen puolesta ne kansalaiset äänestävät, jotka viime vaaleissa samaistuivat Haloseen.

– Mutta ei niin, etteikö Pekka pystyisi puhuttelemaan sitä toistakin puolta. Sehän hänen valttinsa tässä tulee olemaan.

Hautalan mielestä toisella kierroksella korostuvat myös aiempaa enemmän ehdokkaiden henkilökohtaiset ominaisuudet.

– Kyky kohdata erilaisuutta ja stressinsietokyky, nämä tulevat kirkastumaan nyt.

(MTV3)

Katso kehistysministeri Heidi Hautalan (vihr.) haastattelu: (Huomenta Suomi 24.1.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme