Mainos
Mainos

Hautala: Omistajaohjauksen virkamiehet pois valtio-omisteisten pörssiyhtiöiden hallituksista

Valtion omistajaohjausosaston virkamiesten ei ole syytä istua valtio-omisteisten pörssiyhtiöiden hallituksissa, sanoo omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.).

Asiasta on keskusteltu siitä lähtien, kun Finnairin johdolleen jakamat erityisbonukset tulivat julki. Finnairin hallituksessa istui vielä alkuvuonna valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Pekka Timonen.

– Tarinan opetus on nyt se, että virkamiehiä ei nyt ole syytä enää pitää pörssiyhtiöiden hallituksissa. Se, että ylijohtaja Timonen itse ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä Finnairin hallitukseen loi mielestäni hyvän tilaisuuden periaatteellisen ratkaisun tekemiseksi. Jatkossa omistajaohjauksesta vastaavat virkamiehet eivät osallistu pörssiyhtiöiden hallitusten toimintaan, Hautala sanoo.

Valtio-omisteisten pörssiyhtiöiden hallituksissa istuu enää yksi omistajaohjausosaston virkamies: finanssineuvos Markku Tapio. Hautala on jo sopinut asiasta Tapion kanssa.

– Tapio jää eläkkeelle ja jää hallituksesta vuoden päästä pois, Hautala sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot