Mainos
Mainos

Hautala pitää kiinni Finnairin yksityistämisestä

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) pitää kiinni esityksestään, jonka mukaan valtio voisi luopua enemmistöomistuksestaan Finnairissa.

Hautala selvitti tänään asiaa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaostolle ja piti hanketta perusteltuna. Hautalan mukaan hallituksen on tarkoitus muodostaa kantansa asiaan kevään aikana. Hän myönsi, että asia ei ole eduskunnassa kuitenkaan mikään läpihuutojuttu.

Liikennejaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki (sd.) tulkitsi, että jaostossa ei käydyn keskustelun pohjalta näytetty vihreää valoa hankkeelle.

Hautala kertoi näkemyksensä Finnairin enenmmistöomistuksesta luopumisesta Ylen uutisten haastattelussa helmikuun alkupuolella. Hautalan mielestä tärkeintä on turvata suorat lentoyhteydet Suomesta Eurooppaan. Jos valtio luopuisi enemmistöomistuksestaan, Finnair pystyisi parantamaan kannattavuuttaan.

Valtiolla on nyt vajaat 56 prosenttia Finnairin osakkeista. Osuuden laskeminen alle 50,1 prosentin vaatisi lainmuutoksen.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 21.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme