Mainos
Mainos

Hautala selvitti toimiaan Arctia Shippingissä oikeuskanslerille

Omistajaohjauksesta vastannut ministeri Heidi Hautala (vihr.) puolustaa toimintaansa oikeuskanslerille Arctia Shippingin omistajaohjauskiistassa. 

Hautala julkaisi oikeuskanslerille toimittamansa selvityksen blogissaan. Häneltä oli vaadittu selvitystä siitä, miksi omistajaohjausyksikkö vaati valtio-omisteista jäänmurtajayhtiötä perumaan rikosilmoituksensa Greenpeace-aktivisteja vastaan. Aktivistit nousivat jäänmurtoalukselle maaliskuussa 2012. 

Hautalan mukaan omistajaohjausyksiköllä oli oikeus pyytää rikosilmoituksen perumista. 

Hän myös korosti vastauksessaan, että kun Greenpeace toukokuussa samana vuonna nousi Arctian alukselle ja aiheutti aineellista vahinkoa, omistajaohjaus ei puuttunut yhtiön tekemään rikosilmoitukseen. 

Myös Valtioneuvoston kansliaa oli pyydetty toimittamaan oikeuskanslerille selvitys. Sitä ei toimitettu määräaikaan mennessä. 

   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot