Mainos
Mainos

Hautala: Suomen puolustettava homojen ja lesbojen oikeuksia

Kansanedustaja Heidi Hautala peräänkuuluttaa yhtäläisten oikeuksien myöntämistä homoille ja lesboille. Hautalan mukaan homofobiaa esiintyy erityisesti uusissa EU-maissa ja Venäjällä.

Kansanedustaja Heidi Hautala vaatii, että Suomi painottaa EU-puheenjohtajakaudellaan homojen ja lesbojen perusoikeuksia puolustavaa ja homofobiaa torjuvaa ihmisoikeuspolitiikkaa. Hautalan mukaan homofobiaa esiintyy erityisesti uusissa ja tulevissa EU-maissa sekä Venäjällä.

- Vaikka ymmärrys oikeuksien tasa-arvosta on maailmassa lisääntynyt, on homoseksuaalisuus rikos vielä noin 80:ssa maailman maassa. EU ei voi olla tämän asian suhteen välinpitämätön ja katsoa toisaalle, Hautala sanoi Helsingin Pride-tapahtumassa tänään.

EU-puheenjohtajakaudellaan Suomen pitäisi Hautalan mukaan olla luomassa samaa sukupuolta olevien ihmisten parisuhdeoikeuksia sekä syrjimätöntä perhelainsäädäntöä. Näin edistettäisiin perheiden moninaisuuden tunnustamista EU-maissa.

- Koetus tästä on edessä jo syksyllä, kun eduskunta äänestää itsellisten naisten ja naisparien oikeudesta hedelmöityshoitoihin, hän arvioi.

Priden tämän vuoden teemaa - kaapista ulostuloa - Hautala pitää tärkeänä.

- Kehotan myös kaikkia poliitikkoja selvittämään itselleen, miksi he torjuvat yhtäläisten oikeuksien myöntämisen homoille ja lesboille. Sen jälkeen on heidänkin aika tulla ulos kaapista ja todeta, että perusoikeudet kuuluvat kaikille, Hautala sanoo.

Heidi Hautala toimi tämän vuoden Pride-tapahtuman suojelijana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme