Mainos
Mainos

Hautala: Tarkastukset paikallaan kaikissa valtionyhtiöissä

Valtionyhtiöistä vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) odottaa, että kohu Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokaupasta johtaa tarkastuksiin kaikissa yhtiöissä, joissa valtio on omistajana.

Hautala kehottaa yhtiöitä selvittämään, onko niissä jotakin vastaavaa julkituotavaa ja onko yhtiöissä tarvetta tarkistaa eettisiä ohjeita.

Hautala kirjoittaa blogissaan, että valtionyhtiöitä yleisesti koskeva palkitsemisohje tarkistetaan tänä keväänä. Ministerin mielestä siihen on liitettävä myös sidonnaisuuksien tarkastelu. Hän toteaa, että se on käydyn keskustelun opetus.

Kirjoituksessaan Hautala vastaa arvosteluun, jossa hänen toimintaansa Finnairin toimitusjohtajan asuntokauppa-asiassa on kyseenalaistettu.

– Huomaan, että viestiäni ei ole kaikilta osin luettu tai ymmärretty.

Hautalan mielestä tapahtumien kulku tässä asiassa kertoo, että 2010-luvulla avoimuus on kaiken uskottavan toiminnan edellytys. Se koskee hänen mukaansa niin yrityksiä kuin politiikkaakin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme