Mainos
Mainos

Hautala: Turvatakuukeskustelu on harhaanjohtavaa

Kokoomuksen kaipaamat turvatakuut eivät Hautalan mielestä ole tarpeellisia, sillä Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa.

Vihreiden presidenttiehdokas Heidi Hautala arvostelee viime aikojen turvatakuukeskustelua harhaanjohtajavaksi ja asiantuntemattomaksi. Se peittää taakseen olennaisemmat kysymykset, kuten ilmastonmuutoksen ja energiakysymykset.

-Kaikki merkit viittaavat siihen, että öljyntuotanto on nyt saavuttamassa huippuaan ja ollaan siirtymässä pysyvästi kalliin öljyn aikakauteen. Taistelu öljyvarannoista muodostaa yhä suuremman vaaran rauhalle ja vakaudelle, Hautala sanoi vihreiden globalisaatioseminaarissa Kuopiossa.

EU tarvitsee nyt parempaa toimintakykyä vastatakseen uusiin uhkiin. EU:sta ei tule perinteisessä mielessä sotilasliittoa, eikä sen antama turvallisuus ei ole riippuvainen perustuslain artiklasta.

-Euroopan unionin luoma turvallisuus on luonteeltaan poliittista sitoutumista, jota on rakennettu vuosikymmenten ajan. Unionin turvallisuustakuut on ymmärrettävä tämän pitkän yhteistyöprosessin lopputulemana eikä uuden ajan alkuna.

Kokoomuksen kaipaamat turvatakuut eivät Hautalan mielestä ole tarpeellisia, sillä Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme