Mainos
Mainos

Hautala vaatii selkeää kantaa presidentin valtaoikeuksiin

Äänestäjille voidaan taata kuluttajansuoja vain siten, että jokainen ehdokas ilmaisee kantansa presidentin valtaoikeuksiin hyvissä ajoin, kirjoittaa Heidi Hautala Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala vaatii tulevien presidentinvaalien ehdokkaita kertomaan kantansa presidentin valtaoikeuksiin. Hautalan mukaan äänestäjien tulee saada tietää kannattavatko ehdokkaat nykyistä järjestelmää, joka jättää presidentille paljon ulkopoliittista valtaa.

Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa Hautala katsoo tilanteen johtaneen siihen, että Suomen ulkopoliittisesta linjasta ei ole yhtenäistä näkemystä presidentin ja eduskunnalle vastuussa olevan hallituksen kanssa. Päätöksenteon läpinäkyvyydestä ei Hautala mukaan ole tietoakaan, eikä sitä saadakaan ennenkuin vastuu ulkopolitiikasta siirtyy lopullisesti hallitukselle ja eduskunnalle.

Hautala arvostelee myös oikeusministeri Johannes Koskista siitä, että hän on halunnut rajoittaa keskustelua presidentin valtaoikeuksista, vaikka hänen tehtäviinsä kuuluisi vaalia demokratiaan kuuluvaa sananvapautta.

Hautala on sanonut olevansa valmis puolueensa presidenttiehdokkaaksi, jos vihreät niin päättävät. Hautala oli vihreiden presidenttiehdokas edellisissä vaaleissa. Silloin europarlamentaarikkona vaikuttanut Hautala sai 3,3 prosentin kannatuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme