Mainos
Mainos

Hautala valmis vihreiden presidenttiehdokkaaksi

Kansanedustaja Heidi Hautala katsoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että vihreillä täytyy oma ehdokas, jotta vaalia ei käydä pelkästään istuvan presidentin ja keskustan ehdokkaaksi kaavaillun pääministeri Vanhasen välillä.

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala vahvistaa olevansa valmis puolueensa presidenttiehdokkaaksi, jos niin halutaan. Hautala sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että vihreiden pitää asettaa oma ehdokas, jotta vaalia eivät hallitsisi yksin istuva presidentti Tarja Halonen ja keskustan ehdokkaaksi kaavailtu pääministeri Matti Vanhanen.

- Siinä ei synny erityisen laveaa tulkintaa maailmasta, jos presidentinvaali käydään Halosen ja Vanhasen kaksinkamppailuna, Hautala sanoo.

Hautalan mielestä tärkeintä on saada aikaan presidentinvaali, jossa keskustellaan asiakysymyksistä ja presidentin valtaoikeuksista. Hautala luettelee muutamia asioita, joista vihreillä on erilainen näkemys kuin Halosella. Vihreät esimerkiksi hyväksyvät sen, että EU:n kriisinhallintaoperaatiot voidaan joissakin tapauksissa aloittaa ilman YK:n hyväksyntää.

Myös vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara on nyt sitä mieltä, että vihreillä pitää olla oma ehdokas.

- Muuten meillä ollaan samassa tilanteessa kuin 70-luvulla, jolloin meillä oli Urho Kekkonen ja hänen vastaehdokkaanaan Veikko Vennamo, Soininvaara sanoo HBL:n haastattelussa.

Vielä muutama viikko sitten Soininvaara arveli, että jos Halonen asettuu uudelleen ehdolle, vihreät asettuvat hänen taakseen.

Vihreiden lähteminen presidentinvaaliin ratkaistaan myöhemmin puolueen jäsenäänestyksessä. Hautala oli vihreiden presidenttiehdokas edellisissä vaaleissa. Silloin europarlamentaarikkona vaikuttanut Hautala sai 3,3 prosentin kannatuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme