Mainos
Mainos

Hautala: Valtioyhtiöiden palkitsemiseen suuri muutos

Valtion omistajaohjuksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr) painottaa läpinäkyvyyttä valtionyhtiöiden johtajien palkitsemisessa.

Hautalan mukaan palkitsemisjärjestelmää tullaan tarkistamaan tänä keväänä, kun valtion palkitsemisohje uudistuu.

— Avoimuus ja läpinäkyvyys on keskeinen peruste, ettei mitään työsuhde-etuja, mitä tehdään johtajien kanssa, voida enää salata, Hautala sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hautalan mukaan palkitsemista muutetaan myös siten, että palkitseminen perustuu mitattuihin suorituksiin. Lisäksi runsas palkitseminen on kohtuullistettava.

Hautala: Vehviläisen asema nyt vakaa

Hautalan mukaan kohu on heikentänyt Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen neuvottelumahdollisuuksia yhtiön työntekijöiden kanssa. Muutoin Vehviläisen asema on yhtiössä toistaiseksi vakaa.

— Vehviläisen asuntokysymys on johtanut poliisitutkintaan ja tiettävästi tämä tutkinta saattaisi valmistua alkukesästä. Jos poliisitutkinta johtaa syyteharkintaan, muuttuu toimitusjohtajan asema on hyvin heikoksi.

(MTV3)

Katso kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) haastattelu: (Huomenta Suomi 19.3.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme