Mainos
Mainos

Hautala: Vihreiden pitäisi harkita hallitushalujaan uudelleen

Vihreiden Heidi Hautalan mielestä kaikkien puolueiden, myös vihreiden, pitäisi miettiä uudelleen asenteensa hallitukseen menemiselle.

Hautala katsoo, että kokoomuslaisen hallitustunnustelijan Jyrki Kataisen pitäisi tarkkaan harkita sellaista hallituskumppania, joka suhtautuu jyrkän kielteisesti EU:n talouspaketteihin.

Hautala muistuttaa, että Portugalin tukipaketti on vain yksi vaikea Euroopan unionin talouskysymys, sillä niitä tulee lähiaikoina vielä lisää.

Perussuomalaisten hallituspaikka voisi hänen mielestään aiheuttaa pitkäaikaisen hallituskriisin.

- Tässä on vakavan ja pitkäaikaisen hallituskriisin ainekset, jos hallitukseen otetaan sellainen puolue, jolle pedataan tilaisuus jättää vastuu Portugalin tukipaketista muille, Hautala sanoi.

Portugalin apupaketti on Hautalan mielestä iso kysymys myös kansallisesti, koska paketin kaatumisella voi olla arvaamattomat talousvaikutukset.

- Kataisen pitäisi todeta mahdollisimman pian, että Portugali-paketin kohtalo on hallituskysymys ja tulevan hallituksen stressitesti, Hautala painotti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme