Mainos
Mainos

Hautala: Yritysbonusten jakoperusteita tarkistettava

Heidi Hautala on palannt EU-parlamentista Suomeen ja aloittanut ensimmäisen ministerikautensa kehitysyhteistyöministerinä. Hautalan toimenkuvaan kuuluu paitsi kehitysapuasiat myös valtion omistusohjaus.

Hautala aikoo tarttua erittäin tarkasti valtio-omisteisten yritysten isoiksi turvonneisiin bonuksiin.

– Esimerkiksi Patriassa on sovellettu laissa olevaa kohtaa "erityisistä syistä". Ja sen nojalla bonuksia on sitten kasvatettu ylöspäin, Hautala sanoo.

Nimenomaan erityiset syyt ovat se seikka, johon Hautala aikoo tarttua. Erityiset syyt täytyy selvittää.

– Mielestäni syiden täytyy olla julkisia, ja ne tilanteet, jolloin niitä sovelletaan pitää mielestäni olla äärimmäisen harvinaisia.

Hautalan mielestä säädöksiä pitää tarkistaa ja yritysjohtajille pitää selvittää julkisuuslaki perinpohjin.

– Nämä asiat kuitenkin pohjautuvat julkisuuslakiin. Kansalaisilla on oikeus saada tietoa, Hautala sanoo.

Hautala pyrkii luomaan valtio-omisteisten yritysten johtajiin keskusteluyhteyden. Siten hän uskoo, että pystyy vaikuttamaan yritysten epäkohtiin ja ymmärtämään miten valtio voi omistajana parhaiten osallistua.

– Täytyy sopivasti kuunnella ja sopivasti paimentaa, Hautala hymähtää.

Katso Heidi Hautalan haastattelu: (Huomenta Suomi 29.6.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot