Mainos
Mainos

Hautalalta villi ehdotus: EU-parlamentin rakennus turvapaikanhakijoiden käyttöön

EU-parlamentin rakennus Strasbourgissa voitaisiin luovuttaa turvapaikanhakijoiden hätämajoituskäyttöön, ehdottavat europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) ja kolme hänen kollegaansa.

EU-parlamentin puhemiehelle Martin Schulzille lähettämässään kirjeessä vihreiden mepit ehdottavat, että Strasbourgissa Ranskassa sijaitseva parlamenttirakennus luovutettaisiin viranomaisten käyttöön, jotta rakennukseen voitaisiin majoittaa turvapaikanhakijoita.  

Mepit muistuttavat, että Strasbourgin rakennus on käytössä vain neljänä päivänä kuukaudessa. Heidän mielestään parlamentti voisi hätämajoituksen aikana kokoontua Brysselissä.  

EU-parlamentin täysistuntoja on vaadittu siirrettäväksi pysyvästi Brysseliin, sillä parlamentin kuukausittain toistuvaa siirtymistä Strasbourgiin on pidetty epäekologisena ja muutoinkin sen toimintaa haittaavana.   

Hautalan ohella ehdotuksen allekirjoittivat belgialainen Philippe Lamberts, itävaltalainen Ulrike Lunacek ja saksalainen Ska Keller.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme