Mainos
Mainos

Hautalan vetäytyminen EU-vihreiden johdosta varmistui

EU-edustaja Heidi Hautalan vetäytyminen Euroopan parlamentin vihreiden johdosta varmistui tänään, kun hän ei asettunut enää ehdokkaaksi puheenjohtajavaaliin. Vihreät valitsevat toisen puheenjohtajansa huomenna.

Vihreillä on kaksi yhteistyössä toimivaa puheenjohtajaa, mies ja nainen. Miehen paikalle on jo valittu Daniel Cohn-Bendit, vuoden 1968 Ranskan opiskelijamielenosoitusten johtohahmo. Ehdokasasettelu päättyi tänään. Paikkaa tavoittelevat Hollannin Kathalijne Buitenweg, Saksan Elisabeth Schroedter ja Belgian Monica Frassoni. Heistä kukaan ei ole selvä ennakkosuosikki. Kompromissiehdokkaaksi kaavaillun Jean Lambertin ehdokkuus kaatui muiden brittiedustajien vastustukseen.

Ratkaisua yritettiin jo vajaat kaksi viikkoa sitten Strasbourgissa, mutta tuolloin vielä ehdolla ollut Heidi Hautala hävisi niukasti Buitenwegille. Hollantilainenkaan ei tullut valituksi, koska hän ei saanut yli puolia vihreiden 35 edustajan äänistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme