Mainos
Mainos

Hawkit pysyvät maassa loppuviikon

Lennot Hawk-harjoitushävittäjillä ovat keskeytyksissä loppuviikon, kertoo Kauhavan Lentosotakoulun johtaja, eversti Jukka Ahlberg.

Ahlbergin mukaan lentäjät ja muu Lentosotakoulun henkilöstö tarvitsee nyt aikaa eilisen onnettomuuden käsittelyyn. Henkilöstölle on tarjolla kriisiapua.

Kahden Hawkin yhteentörmäyksessä kuoli eilen yksi Lentosotakoulun lennonopettajista. Toinen onnettomuuteen joutuneista lentäjistä on sairaalahoidossa. Ahlbergin mukaan hän voi olosuhteisiin nähden hyvin. 

Tutkinta kestänee päiviä

Hawk-turman tutkinta kestää todennäköisesti useita päiviä, arvioi tutkintaryhmää johtava majuri Mikko Pekkala. Ensiksi työn alla on maastotutkinta, jota tehdään niin pitkään kuin valoisaa riittää. 

Majuri Pekkalan mukaan vielä ei ole varmuutta siitä, milloin tutkintaryhmä kuulee onnettomuudessa eloon jäänyttä lentäjää. 

Vastuu tutkinnasta on Puolustusvoimilla. Onnettomuustutkintakeskus ei osallistu tutkintaan, koska lentoturma ei aiheuttanut vahinkoa siviileille eikä siinä ollut mukana varusmiehiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme