Mainos
Mainos

HBL: Venäläisomistus vaikuttaa sotalaivatilauksiin Helsingin telakalla

Helsingin telakka on jäämässä paitsioon, kun Merivoimat päättää lähivuosina uusien sotalaivojen hankinnasta, kertoo Hufvudstadsbladet.

Lehden lähteiden mukaan sota-aluksia ei voi rakentaa Helsingissä, koska telakka on venäläisen valtionyhtiön omistuksessa.  

Seitsemän Suomen sotalaivaa korvataan ensi vuosikymmenellä, ja Merivoimat etsii parhaillaan ottajaa miljardiluokan laivatilaukselleen.   
Lehden mukaan Merivoimat on ollut yhteydessä varustamoihin ja telakoihin. Merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Juha Vauhkonen sanoo lehdelle, ettei laivatilauksesta ole keskusteltu Helsingin telakan kanssa eikä keskustella.  

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ja lehden virkamieslähteet arvioivat, että Helsingin telakka tulee tuskin kyseeseen venäläisomistuksen takia.  

Puolustushankinnoissa voi sivuuttaa yrityksiä kansallisen turvallisuuden perusteella. Helsingin telakan omistava United Shipbuilding Corporation eli OSK on Yhdysvaltojen pakotelistalla.  

Uutista on muutettu 8.2.2015: Juha Vauhkosen titteli on korjattu kommodorista lippueamiraaliksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme