Mainos
Mainos

Headhuntereiden käyttö lisääntynyt

Yhä useamman avoimen työpaikan täyttämisessä käytetään headhuntereiden eli suorahakukonsulttien apua.

Työnantajat pyrkivät suorahaun avulla varmistamaan itselleen osaavan henkilökunnan tulevaisuuden varalle. Osaajia etsitään useille aloille, mutta välittömin tarve on it-allalla ja taloushallinnossa.

- Suomessa näkyy selvästi, että osaavia henkilöitä on erittäin vaikea tavoittaa, toteaa headhunter Christopher Thölix MPS:stä.

Perinteisesti headhuntereiden avulla on etsitty yritysjohtajia, mutta nyt suurin osa tavoitelluista työntekijöistä on alemman tason spesialisteja.

Myös valtio on herännyt osaavan työvoiman tarpeeseen ja suorahaun käyttöön.

- Toistaiseksi (työvoimaa) on saatu, mutta kyllä me ennakoimme, että jatkossa täytyy käyttää tehokkaampia keinoja kuin pelkkä viran avoimeksi julistaminen, sanoo valtion työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto.

Myös Suorahakuyritysten yhdistyksen puheenjohtaja Matti Kaskeala arvioi, että jatkossa suorahakua käytetään vielä useammin kuin nykyään. Ala kasvaa kymmenen prosentin vuosivauhtia ja sen liikevaihto on jo 40 miljoonan euron luokkaa. Alan toimistoja Suomessa on parikymmentä.

Työntekijän etsintä suorahaulla maksaa yritykselle keskimäärin 20 000-100 000 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot