Mainos

Heikki Kinnuselle ehdollista verosotkuista

Näyttelijä Heikki Kinnunen on saanut verosotkuistaan ehdollista vankeutta. Helsingin käräjäoikeus langetti Kinnuselle seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion velallisen epärehellisyydestä. Kinnunen sai jo keväällä 1994 maksukiellon, jonka mukaan hänen tuloistaan oli pidätettävä kuudesosa. Kiellosta huolimatta Kinnunen oli nostanut yhtiöstään 50 000 markkaa kuukaudessa yksityismenoihinsa. Käräjäoikeuden mielestä nostot olivat turhan suuria, ja Kinnunen vahingoitti velkojien asemaa.

Näyttelijä Heikki Kinnunen on tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Helsingin käräjäoikeus antoi päätöksensä tänään. Kinnunen oli saanut toukokuussa 1994 tiedoksi maksukiellon, jonka mukaan elinkeinotulosta on pidätettävä kuudesosa.

Vastaaja ei ole kiistänyt huomattavaa verovelan määrää, joka ilmeni myös toukokuussa tehdystä ulosottoselvityksestä. Viimeistään tällöin Kinnunen on tiennyt taloudellisista vaikeuksista, todetaan käräjäoikeuden päätöksessä. Kinnunen on nostanut 1.7.94-30.6.95 välisenä aikana yli 50 000 markkaa kuukaudessa yksityisottoina avoimesta yhtiöstä. Kinnusen mukaan varat on käytetty hänen yksityisiin menoihinsa ja yhtiön kuluihin. Käräjäoikeuden mielestä näin suuriin yksityisottoihin ei ole ollut hyväksyttävää perustetta, koska Kinnunen oli maksukiellossa. Oikeus katsoi vastaajan olennaisesti pahentaneen maksukyvyttömyyttään ja vahingoittaneen velkojiensa asemaa. Oikeuden mukaan mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska sillä on tavoiteltu huomattavaa hyötyä. Teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska vastaajan menettely oli toistunut pitkällä ajanjaksolla.

Jutussa toimi syyttäjänä Antti Räsänen. Kinnunen on kiistänyt syytteen ja todennut, että yksityisotot ovat olleet oikeassa suhteessa hänen työpanokseensa verrattuna. Käräjäoikeus hylkäsi jutussa asianomistajana olevan Uudenmaan veroviraston 650 000 markan korvausvaatimuksen, koska verovirasto ei ole esittänyt vaatimuksensa tueksi riittävän yksilöityä selvitystä. (STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot