Mainos
Mainos

Heikki Orvolalle Kaj Franck-muotoilupalkinto

Taiteilija Heikki Orvola sai tämän vuoden Kaj Franck -muotoilupalkinnon. Hänet palkittiin moni-ilmeisenä muotoilijana sekä lasi -ja keramiikkataiteilijana. Orvolan astiastot ja lasit ovat osa suomalaisten juhlaa ja arkea. Taiteilija vastaanotti tunnustuksen tänään Helsingissä.

Kaj Franck -palkinto on 50 000 markkaa. Siihen liittyy Tapio Junnon suunnittelema mitali. Palkintoon kuuluu myös tänään avattu Orvolan näyttely Design Forumissa. Se on auki tammikuun alkupäiviin. Tässä keramiikkapainotteisessa näyttelyssä nähdään Orvolan uusia mutta myös aiempien vuosien töitä.

Orvola on ansioitunut lasin, keramiikan, emalin ja tekstiilin taitaja. Palkintolautakunta arvostaa eritoten hänen monipuolista materiaalinkäyttöään. Tuotteliaan uransa aikana hän on suunnitellut teollista sarjatuotantoa mm. Iittalalle, Arabialle ja Marimekolle. Taiteilijana hän on luonut uniikkiveistoksia ja pienoistekstiilejä. Palkinto annettiin nyt seitsemännen kerran.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme