Mainos
Mainos

Heikki Prepula: Kössi Kenguru ja veturi

Arvio: Terhi Hyvärinen

(Otava)

Kössi Kenguru oli jo 1960-luvulla pikkulasten sunnuntaiaamujen kohokohta. Vanhemmillakin oli hetki omaa aikaa, kun kaksiulotteinen Kössi pomppi mustavalkoisessa tv-ruudussa. Nyt alkeellinen animaatiohahmo on ensi kertaa luettavissa kuvakirjana.

Epäilemättä värikäs ja selkeä kirja viehättää myös nykyisiä noin 3-vuotiaita. Myös juoni kertoo kauniin tarinan ystävyydestä ja on sopivasti älytön.

Itse nautin Heikki Prepulan kekseliäästä kielestä: ”palapelipomppu”,”kirjavan kukertava”, ”vempelekasa”.

Tätä on aikuisenkin hauska lukea taaperoille. Väliin tulevat äänitehosteet: ”durliaaba-daiba-uuva-budabbudam-budabbudam” tai ”drongoliroli, lodigolidoli”, jotka lukijan täytyy selvittää kielen menemättä solmuun.

Aivan ihastuttava teos, jolle kuulemma on tulossa jatkoa. Pituus ei vaadi aikuiselta liikaa ja kuvissa on lapselle sopivasti tutkittavaa.

Niin ja mukana kirjassa ovat myös animaatiosta tutut keskeiset hahmot: Nasu Nassikka, Masa Myyrä, Sasu Sarvikuono, Allu Alligaattori ja Anselmi Avaruusapina.

Kun kaikki on nykyisin 3D, on hauskaa löytää tällainen nostalginen kuvakirja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme