Mainos
Mainos

Heikko arvostus uhkaa hoivatyön laatua

Hoiva-ammattien heikko arvostus uhkaa hoivatyön laatua. Näin varoittaa yhteispohjoismaalainen tutkijaryhmä, joka selvitti syitä hoiva-alan ongelmille.

Vanhakantainen ajattelu hoiva-ammatista heikosti arvostettuna naistyönä heikentää tutkimuksen mukaan hoitajien jaksamista ja työpaikan henkeä. Tämä vaikuttaa puolestaan potilaiden hyvinvointiin.

Tutkimuksen mukaan hoivatyöpaikkojen ongelmia lisää myös se, että monissa työpaikoissa hoitajat pystyvät huonosti vaikuttamaan työnsä järjestelyihin. Hoitajat kokevat työskentelevänsä ylhäältä ohjattujen tehostamistoimien puristuksessa.

- Työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on myös taloudellisuutta. Meillä ei ole enää nykyoloissa varaa kohdella hoivatyöntekijöitä kuin kertakäyttötavaraa, sanoo vanhempi tutkija Sirpa Wrede Helsingin yliopistosta.

Tutkimuksessa oli mukana yhteensä 15 tutkijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot