Mainos
Mainos

Heikko rupla karkottaa venäläisiä kesäturisteja

Venäläisturisteja odotetaan Suomeen tänä kesänä aiempaa vähemmän. Matkailun edistämiskeskus MEK arvioi, että pudotus viime kesäkaudesta on pahimmillaan kymmenen prosenttia.

Viime kesänä venäläisiä matkailijoita yöpyi Suomessa liki 740 000. Venäläisten matkailuintoa latistavat ruplan heikko kurssi sekä Ukrainan kriisi.

- Venäläiset ovat Suomen suurin matkailijaryhmä kesälläkin, sillä melkein puolet turisteista tulee Venäjältä. Jos heidän määränsä vähenee, sillä on suuri vaikutus matkailun kokonaislukuihin, tutkimus- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari MEKistä kertoo.

Myös ruotsalaisten ja saksalaisten kesäreissut Suomeen ovat vähentyneet. Hietasaaren mukaan alamäki on ollut nähtävissä jo pidempään.

Isoin risteilijä saapui tänään

Isoimman turistivirran nappaa pääkaupunkiseutu. Helsingin katukuvaa värittävät muun muassa isojen risteilijöiden matkustajat. Kesäkauden suurin alus Royal Princess lipui Jätkäsaaren satamaan aamulla.

Tänä vuonna Helsinkiin odotetaan kaikkiaan 390 000:tta risteilymatkailijaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme