Mainos
Mainos

Heikkoihin jäihin hukkunut jo 15 ihmistä

Jäihin on hukkunut Suomessa tänä talvena viisitoista ihmistä. Tiedot käyvät ilmi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ennakkotilastoista. Valtaosa hukkuneista oli pilkkijöitä ja hiihtäjiä.

Liitto muistuttaa, että pikkupakkaset eivät takaa jään kestävyyttä. Leudon talven vuoksi jäät ovat olleet ennätyksellisen ohuita. Hyvissä olosuhteissa teräsjäätä muodostuu kymmenen asteen pakkasessa kaksi ja puoli senttiä vuorokaudessa, joten jään muodostumiseen turvalliseksi vaaditaan useiden päivien pakkasjakso.

Jää kantaa yksittäisen ihmisen painon, kun se on teräsjäätä ja saavuttanut vähintään viiden senttimetrin vahvuuden.

Veden virtaukset ja pohjanmuodot vaikuttavat osaltaan jään muodostumiseen. Erityisesti on varottava virtapaikkoja, kaislikoita ja karikkojen tuntumassa olevia jäitä. Vaarallisia paikkoja ovat lisäksi niemennokat sekä laitureiden, siltapalkkien ja jäässä makaavien alusten lähistöt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot