Mainos
Mainos

Heikoista jäistä selviämistä voi harjoitella

Jääturvallisuustapahtumassa harjoitellaan heikkoihin jäihin putoamista ja avannosta nousemista.

Heikkoihin jäihin putoamisesta on harvalla kokemusta, sillä ensimmäinen putoaminen jää usein viimeiseksi. Nyt tuota hyistä kokemusta on kuitenkin tarjolla, kun Helsingin Rastilassa järjestetään sunnuntaina jääturvallisuustapahtuma.

Tapahtumassa halukkaat voivat kävellä heikkoihin jäihin ja pyrkiä avannosta ylös naskaleiden avulla. Putoamista valvovat ja tarvittaessa nousemista auttavat Helsingin pelastuslaitoksen sukeltajat ja ammattipelastajat.

Lisäksi annetaan tietoa jäällä liikkujan varusteista ja niiden käytöstä. Tapahtuma järjestetään Rastilan leirintäalueen avantouintipaikalla sunnuntaina kello 13-15. Naskaleiden käytön harjoittelija tarvitsee mukaansa omat harjoitteluvaatteet ja kuivat vaihtovaatteet reppuun vesitiiviiseen pussiin pakattuna.

Ilmaistapahtuman järjestelyistä vastaavat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Helsingin pelastuslaitos, Siuntion Kylpylän Luontoliikuntapuiston toimintaryhmä ja Endurance Quest -seikkailukilpailu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme