Mainos
Mainos

Heinäkuu ei kaunistanut hukkumistilastoja

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan viime kuussa hukkui yhteensä 29 ihmistä. Vuoden aikana sattuneista hukkumistapauksista puolet tapahtuu yleensä kolmen kesäkuukauden aikana.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ennakkotietojen mukaan Suomessa hukkui heinäkuussa 29 ihmistä, joista peräti 23 uidessaan. Menehtyneiden uimareiden määrä on huomattava, sillä aiemmin koko vuonna on hukkunut 12 uimaria. Kaikkiaan heinäkuun loppuun mennessä tänä vuonna Suomessa on hukkunut jo 105 ihmistä, mikä on 22 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

- Onneksi heinäkuussa ei jatkunut nousu viime vuoteen, kuten aiempina kuukausina, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Reijo Vartia sanoo.

Heinäkuussa hukkui 29, mikä on yhtä monta kuin viime vuoden heinäkuussa. Kesäkuussa hukkuneiden määrä miltei tuplaantui viime vuodesta: viime vuoden kesäkuussa hukkui 14 ja tämän vuoden kesäkuussa 27 ihmistä.

Kesä-, heinä- ja elokuu muodostavat perinteisesti noin puolet koko vuoden aikana hukkuneiden lukumäärästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme