Mainos
Mainos

Heinäluoma: Eduskunta haluaa puida Euroopan taloutta laveasti

Eduskunta kutsutaan koolle käsittelemään Espanjan tukipakettia elokuun alussa.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kertoi tehneensä tällaisen johtopäätöksen kuultuaan suurta valiokuntaa.

- Tämä on puhemiehen johtopäätös kaikesta käydystä keskustelusta. Eduskunnassa on halua puhua vähän laveammaltikin siitä, että mikä on Euroopan taloustilanne, miten kriisiä hoidetaan ja myös sitten EU:n tulevasta kehittämisestä, Heinäluoma sanoi.

Eduskunta kutsutaan koolle puhemiehen päätöksellä. Lähipäivien aikana selvinnee, miten Espanja-päätöstä viedään eteenpäin, ja mikä on sen juridinen muoto.

- Jos tähän päätökseen käytetään väliaikaisen kriisirahaston menetelmää, niin silloin se edellyttää hallitukselta tiedonantoa eduskunnalle, ja eduskunnan päätöstä tiedonannon yhteydessä. Se näyttäisi tällä hetkellä todennäköisimmältä vaihtoehdolta, Heinäluoma arveli.

Eduskunnan kokoontumisen tarkkaa päivämäärää ei vielä ole tiedossa. Heinäluoman mukaan odotetaan, että hallitukselta tukipaketin valmistelua. Siitä selviää, missä aikataulussa hallitus voi toimittaa eduskunnalle tarvittavan informaation.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme