Mainos
Mainos

Heinäluoma ei usko Kataisen ylittäneen oikeuksiaan

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) esittelee tänään eduskunnan suurelle valiokunnalle EU:n huippukokouksen tuloksia. Kokouksessa päätettiin Kreikan uudesta lainapaketista pari viikkoa sitten.

Keskustan Kimmo Tiilikainen sanoi eilen, että Katainen olisi ylittänyt mandaattinsa. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) katsoo, että ensin on kuunneltava Kataisen selvitys, että voi päättää onko valtuuksia ylitetty.

– Suhtaudun siihen (valtuuksien ylittämiseen) epäillen, koska jos jotain isoa ongelmaa olisi tullut, se olisi noussut heti esille. Nyt on kulunut kuitenkin jo pari viikkoa, Heinäluoma sanoo.

– Tämä on kuitenkin suuren valiokunnan arvioitava asia.

Heinäluoma sanoo, että usein neuvottelutilanteessa joudutaan arvioimaan, mikä on välttämätöntä hyväksyä. Suuren valiokunnan on arvioitava juuri se, onko tämä harkinta Kataisella pettänyt.

Jos suuri valiokunta katsoo Kataisen ylittäneen mandaattinsa, ollaan Heinäluoman mielestä perustavanlaatuisten kysymysten äärellä.

– Siitä seuraisi se, että pitäisi miettiä hallituksen olemassaoloa, hän sanoo.

Katso eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) haastattelu: (Huomenta Suomi 2.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme