Mainos
Mainos

Heinäluoma: Hallitus liian lepsu puutullikiistassa

SDP:n entinen puheenjohtaja sanoo MTV:n nettikolumnissa hallituksen päättämättömyyden johtavan pian siihen, että Suomen Venäjä-suhteista hyötyy ainoastaan Venäjä.

SDP:n kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma kaipaa hallitukselta jämäkämpiä toimia puutullikiistan hoidossa. Hänen mukaansa Vanhasen hallitus ei ole päässyt kiistan hoidossa eteenpäin, vaikka heillä olisi ollut siihen reilusti aikaa.

Heinäluoman mukaan jopa 10 000 työpaikkaa on vaarassa, jos neuvotteluissa ei päästä eteenpäin ja puuntuonti tyrehtyy vuodenvaihteessa.

Kansanedustajan mielestä Suomi ei voi piiloutua asian hoidossa EU:n taakse, sillä unioni ei suhtaudu puutulliongelmaan riittävän vakavasti. Sen sijaan Suomen pitäisi painottaa omia etujaan entistä päättäväisemmin yhteisissä neuvotteluissa.

Venäjä on korottamassa puun vientitulleja ensi vuoden alussa 50 euroon kuutiolta, mikä lopettaisi käytännössä puun tuonnin Venäjältä. Tämän on pelätty johtavan sellu- ja paperitehtaiden sulkemiseen etenkin Itä-Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme