Mainos
Mainos

Heinäluoma: Hallitus on rampa ankka

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma haukkuu hallitusta - ja sympatisoi Matti Ahdetta.

Sosiaalidemokraattien puoluekokouksessa Hämeenlinnassa tänään puhunut Heinäluoma kuvailee hallitusta "rammaksi ankaksi", joka on "menettänyt ohjauskykynsä." Hän väläyttelee myös uusien vaalien mahdollisuutta.

Erityisesti Heinäluoma kritisoi pääministeri Matti Vanhasta, jota hän kehottaa palaamaan pikimmiten Suomeen Aasian-matkaltaan.

Heinäluoma myöntää, että myös SDP:llä on korjattavaa vaalirahojen ilmoittamisessa, mutta väittää suurimpien ongelmien olevan muualla.

- Poikkeuksellisen paljon korjattavaa on hallituspuolueilla ja sitä lähellä olevilla puolueilla, Heinäluoma pauhaa. Hän kritisoi hallitusta siitä, että kolmannes sen ministereistä on joutunut täydentämään ilmoituksiaan. Hän unohtaa kuitenkin mainita, että vaikka demareillakin aihetta täydennyksiin olisi, niitä ei ole tehty. Lisäksi hallituspuolue Vihreillä on vähiten epäselviä ilmoituksia.

MTV3:n haastattelemalla Heinäluomalla riittää lisäksi sympatioita Matti Ahteelle, joka jätti täysin ilmoittamatta 10 000 euron tuen Kehittyvien maakuntien Suomelta. Raja ilmoitusvelvollisuuteen on 1700 euroa.

Vaalirahoituslakia tulisi silti Heinäluoman mukaan ehdottomasti tiukentaa jo tämän vuoden puolella. Jatkossa laissa tulisi hänen mukaansa määrätä muun muassa katto vaalibudjetille vähentämään ehdokkaiden välistä epätasa-arvoa. Lisäksi Heinäluoma ehdottaa rahalahjoituksen antajan henkilöllisyyden ilmoitusvelvollisuutta.

Mahdollisesta tulevasta vaalirahoituslain tiukennuksesta hän ottaa kunnian oppositiolle, sanoen tiukennuksen olevan hallituksen ulkopuolella olevien puolueiden päättäväisyyden tulosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme