Mainos
Mainos

Heinäluoma haluaa energiaremontin tuen kaikille

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma haluaa, että omakotitalojen energiaremonteille tulossa oleva uusi tuki laajennetaan koskemaan myös asunto-osakeyhtiöiden, kuten kerros- ja rivitalojen asukkaita.

Heinäluoman mielestä nyt uhkaa syntyä tilanne, jossa valtion tuki energiaa säästäville korjaustöille riippuu siitä, mikä itse kunkin asumisen muoto on.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nousee ensi vuonna 3000 euroon, ja vähennyksen voi saada myös lämmitysjärjestelmän muutostöiden työkustannuksista. Vähennyksen saa, kun työn teettää talossaan tai loma-asunnollaan yksityinen henkilö, mutta ei silloin, kun teettäjä on asunto-osakeyhtiö. Tyypillisimmillään sellainen on kerrostalo, mutta paritalonkin omistusmuoto voi olla asunto-osakeyhtiö.

- Teknisesti tuen käytön laajentaminen on helppo tehdä. Asunto-osakeyhtiöt voisivat antaa osakkailleen todistuksen tehdystä remontista ja siihen liittyvistä palkkakustannuksista, Heinäluoma sanoi tänään Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme