Mainos
Mainos

Heinäluoma helpottui: Tapauksesta paljon opittavaa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) oli selvästi helpottunut Jussi Halla-ahon omasta päätöksestä jättää hallintovaliokunnan puheenjohtajuus. Näin puhemiesneuvoston ei tarvinnut ottaa mitenkään kantaa koko asiaan.

Puhemiesneuvoston kokouksessa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini luki Halla-ahon kirjeen, jossa tämä pyysi eroa valiokunnan puheenjohtajuudesta.

Heinäluoman mielestä Halla-aho voi jatkaa valiokunnan jäsenenä. Hän kuitenkin muistutti, että asia on kokonaan perussuomalaisten ryhmän käsissä. Hänen tietojensa mukaan ryhmä esittää uudeksi puheenjohtajaksi Juho Eerolaa.

Heinäluoma muistutti, että tapauksesta on paljon opittavaa. Ensinnäkin kasanedustajien on huomattava, että kiihotukset kansanryhmää vastaan ovat oikeasti vakavia. Toisena muistutuksena on, että kansanedustajien on "kristallinkirkkaasti" kunnioitettava korkeimman oikeusistuimen ratkaisuja.

– Uskon, että tästä osataan ottaa opiksi, arveli puhemies. Tapaus osoittaa hänen mielestään sen, että eduskunnassa osataan keskustella vaikeistakin asioista.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat tänään yksimielisiä siitä, ettei Halla-aho voi jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei ollut paikalla puheenjohtajien kokouksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme