Mainos
Mainos

Heinäluoma huolissaan vaalien amerikkalaistumisesta

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan kampanjat ovat muuttuneet loanheitoksi, mikä ei ole äänestäjien etu.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on huolissaan vaalikamppailujen amerikkalaistumisesta. Raumalla tänään puhuneen Heinäluoman mukaan presidentinvaalien yhteydessä nähtiin paljon henkilöön menevää kielteistä kampanjointia.

- Nyt näyttää siltä, että samaa kilpailijoiden persoonaan liittyvää negatiivista leimaamista otetaan yhä enemmän käyttöön myös eduskuntavaalien alla. Suomalaiseen hyvään perinteeseen on kuulunut muiden kunnioittaminen. Ei ole äänestäjien etu, että kampanjat muuttuvat loanheitoksi, Heinäluoma sanoi Uotilan ja Nihattulan työväenyhdistysten 100-vuotisjuhlissa.

Heinäluoman mielestä demokratian vahvuus on tänään kiinni siitä, että äänioikeutta käytetään. Puolueilla ja niiden edustajilla on oma vastuunsa siitä, että vaalikampanjat nostavat äänestysaktiivisuutta eivätkä laske sitä.

- Politiikan asiakysymyksissä terävä keskustelu on enemmän kuin tarpeen. Selkeät vaihtoehdot politiikan linjakysymyksissä ovat tervetulleita, Heinäluoma vakuutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme