Mainos
Mainos

Heinäluoma: Hyväosaisten maksettava enemmän - yhteiskunta muuten vaarassa

Suomi ei tule selviämään talouskriisistä ilman vastuullisia linjauksia ja valtion budjettia tasapainottavia säästötoimenpiteitä, toteaa eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sdp).

- Suomi ei voi mennä säästöt edellä. Nyt on tärkeää, että budjetin tasapainotus ja työllisyyden kehittäminen ovat tasapainossa, Heinäluoma sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Heinäluoma kiittää hallitusta siitä, että se on pitäytynyt kesällä suunnitellussa budjetissa, eikä ole säntäillyt muutoksiin uusimpien talousuutisten perässä.

Heinäluoman mielestä myös kysymys oikeudenmukaisesta verotuksesta tulee korostumaan. Nyt on kuitenkin aika ottaa ihmisten maksukyky huomioon säästötalkoissa.

- Aivan erityinen haaste tulee Suomessa olemaan, miten tämä tehdään oikeudenmukaisesti. Ne, joilla on hyvät tulot ja sitä kautta enemmän maksuvaraa, ovat näissä talkoissa mukana. Jos näin ei tehdä, suomalainen yhteiskunta alkaa sisäisesti heikentyä.

Tänään Brysselissä eletään euron kohtalonhetkiä. Huippukokouksessa yritetään sopia muun muassa talouskurin tiukentamisesta.

(MTV3)

Katso Eero Heinäluoman studiohaastattelu (Huomenta Suomi 8.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme