Mainos
Mainos

Heinäluoma: Itälä kohtuuttoman ryöpytyksen kohteena

SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman mukaan europarlamentaarikko Ville Itälä on joutunut kohtuuttoman ryöpytyksen kohteeksi kertoessaan roolistaan Rusi-vakoilukohussa.

SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman mukaan europarlamentaarikko Ville Itälä on joutunut kohtuuttoman ryöpytyksen kohteeksi kertoessaan oma-aloitteisesti roolistaan ns. Stasi-jutun vuotoasiassa.

Heinäluoma toteaa MTV.n nettivieraana, että Itälä toimi sisäministerinä oikein informoidessaan keskustan tuolloista puheenjohtaja Esko Ahoa käynnissä olleista tutkimuksista, jotka liittyivät valtionsalaisuuden vuotamiseen.

Heinäluioma toivoo, että asiaa läpikäydessä pohditaan syyllisten lisäksi myös sitä, miten tilanteessa tulisi jatkossa menetellä.

-Pohdinnan kohteena myös oltava järjestelmä, milloin ja miten tämä tieto saatetaan niiden henkilöiden tietoon, joille se on katsottu tarpeelliseksi. Mallia kannattaisi hakea esimerkiksi muista maista, Heinäluoma kirjoittaa.

-Mm. Englannissa asia on ratkaistu erillisellä pääministerin ilmoituksella, joka on tarkoitettu oppositiojohtajalle, toteaa Heinäluoma.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme