Mainos
Mainos

Heinäluoma: Kevään suuret kysymykset vakavoittavat oppositionkin

SDP:n Eero Heinäluoma jatkaa odotetusti eduskunnan puhemiehenä.

Heinäluoman mukaan eduskunnassa on odotettavissa vaikea poliittinen kevät:

-Kyllä tähän on pakkautunut paljon enemmän vaikeita asioita kuin normaalisti. Tietysti on tämä taloustilanne. Sitten meillä on oikeastaan kaikki suuret asiat ratkaisussa tällä hallituskaudella. On kuntauudistus, soteuudistus ja lisäksi vielä puolueiden sisäinen elämä, luettelee Heinäluoma MTV Uutisille.

Heinäluoma arvelee, että käsiteltävät aiheet ovat niin suuria, että ne vakavoittavat työskentelyä sekä hallituksessa, että oppositiossa.

-Työllisyys on ongelma ja velkaantuminen pitää pysäyttää. Se koskee sekä hallitusta että oppositiota.

Heinäluoma uskoo, että savottaa jää jäljelle vaalien jälkeiseenkin aikaan.

"Puheenjohtajakisalla tuskin suurta vaikutusta eduskuntaryhmän työhön"

Nimekäs joukko tukee ammattiliitto Pron puheenjohtajaa Antti Rinnettä SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi, Jutta Urpilaisen tilalle. Rinnettä tukevat laajasti monet ammattiliittovaikuttajat ja muutama kansanedustaja.

Heinäluoma ei usko, että puheenjohtajakisalla tulee olemaan suurta vaikutusta SDP:n eduskuntaryhmän työhön.

-Ihmiset ovat tottuneet siihen, että puoluekokouksia tulee ja siellä valitaan johtoa eikä se suoranaisesti eduskunnan työhön vaikuta.

-Varmasti se tuo lisää pohdintaa ja syntyy otsikoita, mutta luulen sen näkyvän erityisesti kenttäväen puolella siten, että siellä on selvästi uutta innostusta, pohtii Heinäluoma.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot