Mainos
Mainos

Vilksin sananvapaustilaisuus kiellettiin eduskunnan tiloissa

Kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps.) suunnittelemaa sananvapaustilaisuutta ei voida järjestää eduskunnan tiloissa suojelupoliisin antamien uhka-arvioiden takia, sanoo eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen. Tiitisen mukaan tilaisuus ei myöskään liity eduskunnan toimintaan.  
Tiitinen kertoo päättäneensä eilen, ettei Raatikaisen suunnittelemaa tilaisuutta voida järjestää eduskunnassa.  
Raatikainen väitti aiemmin tiedotteessaan, että asiasta päätti puhemies Eero Heinäluoma (sd.).

Tilaisuuteen oli kutsuttu muun muassa ruotsalainen taiteilijaprofessori Lars Vilks. Vilks on ollut poliisin suojelussa siitä lähtien, kun hän vuonna 2007 julkaisi pilakuvan profeetta Muhammadista. Raatikainen kertoo saaneensa tiedon Heinäluoman kannasta eduskunnan turvallisuusjohtajalta.  

Tilaisuus oli määrä järjestää eduskunnan Pikkuparlamentin kahvilassa sijaitsevassa kansalaisinfossa.  
Raatikainen kummeksuu Heinäluoman kantaa etenkin, kun eduskunnan turvallisuusjohtajan kanssa tilaisuuden järjestämisestä oli sovittu jo viikkoja sitten.  

Raatikaisen mukaan sananvapautta käsittelevä tilaisuus tullaan järjestämään joka tapauksessa ja Vilks saapuu Suomeen ensi viikolla. Tapahtuman aika ja paikka ilmoitetaan Raatikaisen mukaan myöhemmin.  

Ensi viikon tilaisuudessa on tarkoitus keskustella sananvapauden, itsesensuurin ja turvallisuuden suhteesta.  

– Ilmeisesti sananvapautta rajoittamaan pyrkivät, väkivallalla uhkailevat ääriliikkeet ovat päässeet tavoitteisiinsa, jos vapaa keskustelu pystytään estämään Suomen eduskunnan kansalaisfoorumissa, Raatikainen kirjoittaa tiedotteessaan.  

Vilks osallistui helmikuun puolivälissä Kööpenhaminassa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen, johon tehdyssä hyökkäyksessä yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui. Vilks ja hänen henkivartijansa poistuivat ammuskelun alkaessa takaovesta ja piiloutuivat eivätkä he loukkaantuneet.  
Juttua korjattu klo 12.01, tilaisuuden kielsi eduskunnan pääsihteeri, ei puhemies Heinäluoma, kuten aiemmin otsikoimme.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme