Mainos
Mainos

Heinäluoma kummeksuu porvariyhteistyötä presidentinvaaleissa

SDP:n puoluesihteeri toteaa Lapin Kansan haastattelussa, että porvaripuolueiden suunnitelmat ohjata ääniä yhden presidenttiehdokkaan taakse ovat outoja.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma ihmettelee porvaripuolueiden suunnitelmia tehdä yhteistyötä presidentinvaaleissa. Heinäluoma sanoo Lapin Kansan haastattelussa, että ajatus äänien ohjaamisesta on outo.

- Tässä keskustelussa voi käydä keskustalle huonoiten. Keskustahan on lähtenyt siitä, etteivät he ole porvareita. Tämä keskustelu voi olla keskustan identiteetille vaarallista ja tempaista keskustaa oikealle, hän arvioi.

Keskustelu porvariyhteistyöstä saattaa Heinäluoman mukaan jo näkyä mahdollisten ehdokkaiden kannatuksessa. Hän viittaa Aamulehden lauantaina julkaisemaan kyselyyn, jossa keskustan Matti Vanhanen oli jäänyt suosiossa kokoomuksen Sauli Niinistön taakse.

Heinäluoma muistuttaa, että presidentin pitää edustaa koko kansakuntaa yli puoluerajojen eikä esimerkiksi pelkästään porvareita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme