Mainos
Mainos

Heinäluoma: Natoon vain kansan tuella

Jos jäsenyydestä ei tule merkittävää turvallisuusetua, on perusteltua jatkaa nykyistä käytännönläheistä yhteistoimintalinjaa, Heinäluoma arvioi.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Eero Heinäluoma haluaa tehdä ratkaisut Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä joko kansanäänestyksen tai vaalikeskustelun kautta. Hän arvioi Paasikivi-seurassa, että kysymys nousee jälleen esille ensi eduskuntavaaleissa.

Ratkaisulla on joka tapauksessa oltava kansalaisten tuki.

- Jäsenyyttä kannattavat puolueet hakevat jäsenyyteen valtakirjan kansalta eduskuntavaalien kautta - tai jäsenyysvaihtoehdon tullessa esille kesken eduskuntavaalikautta, valtakirja haetaan kansanäänestyksellä, Heinäluoma kuvasi vaihtoehtoja.

Heinäluoman mielestä on syytä tarkastella Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä ennen kaikkea Suomen turvallisuuden kautta. Jäsenyys on kannatettava, jos sitä kautta Suomen ja suomalaisten turvallisuus vahvistuu.

- Toisaalta jos jäsenyydestä ei tule merkittävää turvallisuusetua, on perusteltua jatkaa nykyistä käytännönläheistä yhteistoimintalinjaa, Heinäluoma sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot