Mainos
Mainos

Heinäluoma Niinistön puheesta: Presidentti purkaa ahdistustaan

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kertoo yllättyneensä presidentti Sauli Niinistön pitämän puheen tyylistä valtiopäivien avajaisissa.

-Se oli voimakas puheenvuoro. Oletan niin, että siinä vähän puhuja myös purki ahdistusta, joka viime syksyn tapahtumista on selvästi syntynyt ehkä myös presidenttiin. Puheessa oli kyllä tällaista voimakkaan henkilökohtaista tunnelmaa, toteaa Heinäluoma MTV Uutisten netin erikoislähetyksessä.

Heinäluoma viittaa syksyn tapahtumilla suureen pakolaisvirtaan ja isoon maahanmuuttoon myös Suomen osalta.

-Hän (Niinistö) on selvästi, niin kuin moni muukin ollut tässä suhteessa ahdistunut ja ehkä se vähän kuvasi sitä omaa ajattelua.

Heinäluoma toteaa, että valtiopäivien avajaiset on presidentin arvovaltaisin paikka. 

-Se on hänen vuoden tärkein puheenvuoronsa. Tässä on paikalla yhteiskunnan päättäjät ja myös diplomaatit ja virkakunnan korkein kaarti niin, että kaikkien on pakko kuunnella.

Heinäluoman mukaan puheessa oli paljon sellaista mitä voi allekirjoittaa. Hänen mielestään ongelmana oli se, että siinä jäi paljon tulkinnanvaraa kun ruvettiin puhumaan, että ikäänkuin kansainvälisiä sopimuksia ei voitaisi täyttää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme