Mainos
Mainos

Heinäluoma: Nova-rahat palautettava konkurssipesälle

SDP.n entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansanedustaja Eero Heinäluoma vaatii Nova Groupilta suoraan tukea saaneita palauttamaan rahat.

- Se varmaan vastaisi kansan oikeudentajua, Heinäluoma uskoo.

Heinäluoman mukaan samalla voitaisiin luoda malli, jolla myös Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen tuki saataisiin takaisin.

- Pesänhoitaja voisi pyytää tätä ja Kehittyvien maakuntien Suomeen luotaisiin malli, jolla tämä voisi tapahtua.

Heinäluoman mukaan rahat pitäisi maksaa takaisin, vaikka pesänselvittäjä ei sitä vaatisikaan. Heinäluoman mukaan Nova Groupin tila on ollut huono jo pitkään. Palautus olisi myös hyvä politiikan moraalin kannalta.

- Yhtiön tila on ollut huono jo pidempään ja kun tähän on liittynyt jälkeenpäin arveluttavia piirteitä, esimerkiksi pyrkimys vaikuttaa hallituksen koostumukseen. Politiikan moraalin kannalta olisi hyvä ilmiö, että rahat palautettaisiin ja silloin se toimisi myös oppirahana.

Heinäluoman mielestä myös SDP:n pitäisi palauttaa saamansa 10 000 euron KMS-tuki.

- Jos saadaan sellainen malli luotua, jolloin se menee todellakin konkurssipesään, eikä KMS:lle uuden porvarihallituksen pystyttämiseen ensi vaaleissa.

Kanerva ei kommentoi

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) ei halunnut tänään kommentoida Nova Groupin pesänselvitystä.

Kanerva sai 60-vuotisjuhliensa järjestämiseen tukea Nova Groupilta. Omien sanojensa mukaan Kanerva ei ole tietoinen rahaliikenteen kulusta, sillä se on hoidettu tukiyhdistysten kautta.

Lue myös:

"SUORAT VAALITUET TULISI PALAUTTAA KONKURSSIPESÄLLE"

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme