Mainos
Mainos

Heinäluoma perää aktiivista työllisyyspolitiikkaa

SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman mukaan työttömyyden hoitoon tarvittaisiin "kolmiloikkaa", joka koostuu ensi kuun budjettiriihestä, syksyllä alkavasta tulokierroksesta sekä ensi vaalikauden työllisyyslinjauksista.

Heinäluoma sanoo lauantain sanomalehti Kalevassa, että kaikissa kolmessa työllisyyden on oltava etusijalla. Heinäluoma kehottaa hallitusta ottamaan maan työllisyyskehityksen vakavasti.

-Käytännössä se tarkoittaa sitä, että elokuun budjettiriihessä on ensi vuodelle löydyttävä rahaa suoriin työllisyysmäärärahoihin, aktiivisen työvoimapolitiikan määrärahoihin ja aikuisväestön osamisen nosto-ohjelmaan, puoluesihteeri sanoo.

Hallitukselta Heinäluoma edellyttää myös pysymistä kannassa, jonka mukaan eläkeläisten sairausvakuutusmaksua alennetaan.

Työttömyysturvaankaan ei hänen mukaansa saa tehdä leikkauksia. Heinäluoma veikkaa, että tulokierroksesta tulee vaikein sitten vuoden 1993, ja povaa keskusteluiden avainasemaan julkista sektoria ja terveydenhuoltoalaa.

Tuore puoluesihteeri uskoo työllisyysmäärärahojen puhututtavan eniten myös budjettia laadittaessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot