Mainos
Mainos

Heinäluoma perää pikaista työllisyyspakettia

SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman mielestä hallituksen tulisi jo lähiaikoina laatia ohjelma, jolla viime aikojen irtisanomisia ja työttömyyttä voitaisiin hoitaa. Heinäluoman mukaan kansainvälisen talouden näkymät ja vaikutukset Suomessa näyttävät niin huolestuttavilta, että valtion talouden liikkumavaraa voitaisiin käyttää nykyistä enemmän työllisyyden hoidossa.

-Voi miettiä sitä, pitäisikö uuden hallituksen tähän saumaan koota nopea työllisyyspaketti, jolla olisi välittömiä vaikutuksia jo vuoden sisään, Heinäluoma sanoo Kainuun Sanomien haastattelussa.

Heinäluoma ei ruvennut ennakoimaan työllisyyspaketin suuruutta millään tarkkuudella.

Otanmäessä Talgon tehtaalla vierailleen Heinäluoman mielestä VR:n kalustohankinnat voisivat olla siinä yksi osa. Uusi hallitus voisi lyödä lukkoon myös pitkän aikavälin rataohjelman, jonka pohjalle VR voisi tehdä kalustoinvestointeja.

Heinäluoma toivoi myös liikenneministeriöltä enemmän harrastusta alan kehittämiseen. Heinäluoman mielestä viestintä- ja liikenneministeri Kimmo Sasilla on näyttänyt olevan harrastusta kaikkeen muuhun kuin rautateiden ja työllisyyden kannalta merkittäviin asioihin.

-Hänen aikansa tuntuu menevän VR:n yksityistämisen suunnittelussa. Siis sen miettimisessä, miten valtio voisi saada tilapäisiä tuloja eikä siinä, miten palvelutaso ja turvallisuus hoidetaan ja miten turvataan kotimaisen vaunuteollisuuden tulevaisuus, Heinäluoma arvostelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot