Mainos
Mainos

Heinäluoma presidenttiehdokkuudesta: ”Pitää ilmeisesti vielä kerran miettiä”

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma harkitsee uudelleen presidenttiehdokkuutta kuntavaalien jälkeen.

Heinäluoma ilmoitti viime kesänä, ettei lähde ehdolle ja asettui tukemaan Jutta Urpilaista. Urpilainen kuitenkin kieltäytyi ehdokkuudesta kuukausi sitten.

Nyt Heinäluoma on valmis harkitsemaan asiaa uudelleen.

-Ensin täytyy katsoa kuntavaalien tulos myös omalta kohdalta, millainen kannatus on ja sen jälkeen pitää sitten ilmeisesti vielä kerran asia miettiä. En kuitenkaan lupaa, että kanta muuttuisi, kyllä se kieltäytyminen sen verran vahvoin perustein viime kesänä syntyi, Heinäluoma toteaa.

-Kyllä tärkein asia on se, että onko tehtävässä annettavaa ja onko kykyä käydä vaalikamppailu lävitse, ja onko se minun tehtäväni vai löytyykö joku toinen. Aika vaikea harkinta, Heinäluoma jatkaa.

Presidenttiehdokkaiksi tammikuun vaaleissa on tähän mennessä valittu keskustan Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Presidentti Sauli Niinistö aikoo ilmoittaa loppukeväästä hakeeko hän jatkokautta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme