Mainos
Mainos

Heinäluoma puolustaa poliisin Smash Asem-toimia

Heinaluoma muistuttaa, että poliisin tehtävän on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta. Hän pitää kuitenkin hyvänä sitä, että oikeusasiamies selvittää poliisin toimista tehdyt kantelut.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma puolustaa poliisin toimintaa sen estettyä Smash Asem-mielenosoituksen jatkumisen. Poliisin arvostelu on Heinäluoman mielestä monin osin kohtuutonta, sillä sen tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta.

Seinäjoella puhunut Heinäluoma sanoo, että vähemmälle huomiolle ovat jääneet mielenosoittajien päämäärät. Niistä kertovat takavarikoidut metalliputket ja -ketjut.

Heinäluoma korostaa puolustavansa kaikissa olosuhteissa oikeutta ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa esivallan tukahduttamisyrityksiä. Sananvapaus on kuitenkin eri asia kuin vahingonteko ja ilkivalta.

Hän muistuttaa juuri SDP:n taistelleen kansalaisille poliittisia oikeuksia kuten sananvapautta ja oikeutta mielipiteenilmaisuun.

Heinäluoma sanoo pitävänsä hyvänä, että oikeusasiamies selvittää poliisin toimista tehdyt kantelut. Selvitys on hänen mielestään paikallaan, jos on epäilyksiä edes yksittäisistä ylilyönneistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme