Mainos
Mainos

Heinäluoma ryöpyttää hallituksen talouspolitiikkaa

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ryöpyttää hallituksen talouspolitiikkaa. Hänen mielestään hallitus yrittää jatkaa vuoden takaisilla opeilla niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Heinäluoma muistutti tänään SDP:n puoluevaltuustossa, että talouden pyörät pyörivät selvästi hitaammin kuin viime vuonna. Hänen mielestään on varauduttava siihen, että Yhdysvaltojen talouden vaikeudet eivät jää Atlantin taakse.

Heinäluoman näkemyksen mukaan kotitaloudet näkevät jo nyt hallituksen julkikuvan taakse. Inflaatio on nousussa ja hallituksen johtopäätöksenä on lisätä löylyä inflaatiomyllyyn. Hän arvosteli, että pisteverojen ja kuntien asiakasmaksujen korotukset syövät hallituksen oman toiminnan uskottavuutta inflaation vastustamisessa.

- Vetoan hallitukseen, että hallitus luopuisi päivähoitomaksujen ja muiden asiakasmaksujen tämänvuotisista korotuksista. Niiden vaikutus kansalaisten käyttäytymiselle voi olla tuhoisaa, hän varoitti.

Heinäluoma piikitteli myös hallituksen sisäistä yhteistyötä. Hänen mielestään keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen lausunnot kertovat hallituksen tilanteen harvinaisen hyvin: kokoomus vie ja keskusta vikisee, kun päätetään taloudesta, verotuksesta tai valtionyhtiöistä.

Heinäluoma ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Matti Ahde vaativat verotuksen kokonaisuudistusta. Heinäluoma sanoi, että uudistuksen tulisi tasata verorasitusta oikeudenmukaisesti ja suojella ympäristöämme tuleville sukupolville.

Kiitosta NRF-päätökselle

Jos sai hallitus ryöpytystä taloudenpidosta, niin samaa ei voi sanoa ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoidosta. Heinäluoma kehui hallitusta niin, ettei häntä välttämättä olisi huomannut oppositiojohtajaksi.

Hänen mielestään hallituksen johto ansaitsee tunnustusta siitä, että se on ollut valmis laajaan yhteisymmärryksen hakemiseen niin NRF-asiassa kuin turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelussa.

Heinäluoma jakoi kiitosta ennen kaikkea tasavallan presidentin ja hallituksen päätökselle Suomen osallistumisesta Naton nopean toiminnan joukkojen eli NRF-joukkojen toimintaan. Päätös täyttää hänen mukaansa kaikki SDP:n esittämät reunaehdot.

Päätös pysyä päivystystehtävien ulkopuolella on Heinäluoman mielestä oikea ratkaisu ja tarkoittaa, ettemme anna mitään etukäteislupauksia tulevasta osallistumisesta mahdollisiin operaatioihin.

Puhe oli Heinäluoman viimeinen puhe puoluevaltuustolle puolueen puheenjohtajana. Näin ollen puhe olikin pitkä ja perusteellinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme