Mainos
Mainos

Heinäluoma: Perussuomalaisten Soukola menetteli sopimattomasti

Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Ismo Soukola menetteli sopimattomasti paljastaessaan eduskunnan istunnossa valtiojohdon turvallisuuteen liittyviä tietoja, sanoo eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.  

Heinäluoma on keskustellut asiasta Soukolan kanssa. Puhemiehen mukaan Soukola on pahoitellut tapahtunutta, eikä jatkotoimia tarvita.

- Meillä on edustaja Soukolan kanssa yhteinen käsitys, että näin ei jatkossa toimita, Heinäluoma sanoi toimittajille eduskunnassa.  

Soukola sanoi välikysymyskeskustelussa osallistuneensa muutama vuosi sitten varotoimena tehostettuun valvontaan silloisten ministerien Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) kotien läheisyydessä, koska ministereitä ja heidän läheisiään oli uhkailtu. Pääministeri Stubb tuohtui Soukolan puheista.  

Puhemiehen mukaan edustajalla on vapaus esittää omia mielipiteitään, mutta valtiojohdon turvallisuusjärjestelyistä ei ole syytä kertoa.  

- Se ei edistä turvallisuutta ja riski on aina sitten, että kun näistä puhutaan, se lisää houkutusta tehdä ei-toivottavia tekoja valtiojohtoa tai heidän perhettään kohtaan, Heinäluoma perusteli. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme