Mainos
Mainos

Heinäluoma suosittelee Suomelle yhä JAS Gripeniä

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) haluaa yhä pitää ruotsalaisen JAS Gripenin "aitona vaihtoehtona", kun Suomen ilmavoimat etsii seurajaa Hornet-kalustolleen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on kehottanut poliitikkoja pitämään näppinsä erossa tulevasta hävittäjähankinnasta.

Tästä huolimatta Heinäluoma ja muun muassa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen ovat pitäneet näkyvästi esillä ruotsalaista JAS Gripen-vaihtoehtoa.

– Etukäteen ei pidä sanoa, mitä valitaan, jotta ei häviä hinnassa. Mutta tähän ruotsalaiseen hankintaan liittyy kiistattomia etuja, Heinäluoma sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Suomen hävittävaihtoehtoja on ollut viisi: amerikkalaiset Boeingin Super Hornet ja Lockheed Martinin JSF F-35 sekä ranskalaisen Dassaultin Rafale, eurooppalainen Eurofighter Typhoon ja Saabin JAS Gripen.

– Meidän kannattaa tässä nyt aktiivisesti kannattaa Ruotsi-yhteistyötä, kun Ruotsissa ollaan siitä myös kiinnostuneita, Heinäluoma paaluttaa.

Heinäluoman mukaan ratkaisulla on myös suuria teollisuuspoliittisia vaikutuksia.

– Voisimme saada aikaan meidän puolustusteollisuudelle – vaikkapa Patrialle – tilauspohjaa, jos meillä olisi yhteiset markkinat.

Heinäluoman haastattelu kokonaisuudessaan Uutisextra-ohjelmassa kello 19.10 MTV3-kanavalla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme