Mainos
Mainos

Heinäluoma: Tieto presidenttiehdokkuudestani elokuussa

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kertoo oman kantansa mahdolliseen presidenttiehdokkuuteen elokuussa.

- Kun elokuussa palataan lomilta, niin silloin on tiedossa, miten asettautuminen uuteen hallitukseen on tapahtunut. Sitten nähdään paremmin, millaista presidenttiä Suomi tarvitsee, totesi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Heinäluoma.

SDP valitsee oman presidenttiehdokkaansa jäsenäänestyksessä syyskuussa.

Heinäluoma on tänään ehdolla eduskunnan puhemiesvaalissa. Kokoomuksen ehdokas ensimmäisen varapuhemiehen paikalle on puolueen entinen ryhmäpuheenjohtaja Pekka Ravi. Toisena varapuhemiehenä jatkaa perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti.

Heinäluoman mielestä puhemiehen roolin täytyy nousta päivänpolitiikan yläpuolelle.

- Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kuten puoleenkin puheenjohtaja, on oman väkensä edustaja ja oman äänestäjäkuntansa edustaja. Puhemies on koko eduskunnan omaisuutta ja myös kaikkien suomalaisten omaisuutta. Hänen pitää kannanotoissaan miettiä laveampaa perspektiiviä, eikä puoluepolitiikkaa. Jokaisen, joka hoitaa näitä tehtäviä, täytyy sisäistää kyseisen roolin vaatimus, totesi Heinäluoma.

(MTV3)

Katso SDP:n kansanedustajan Eero Heinäluoman haastattelu: (Huomenta Suomi 23.6.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot